+32 50895535

22.000 mensen “verplicht” zwerfkatten te knuffelen omdat ze inlogden op publieke WiFi

doorPablo Brusseel|juli 17, 2017|0reacties
22.000 mensen “verplicht” zwerfkatten te knuffelen omdat ze inlogden op publieke WiFi

22.000 mensen in de UK zijn akkoord gegaan om knuffels te geven aan elke zwerfkat of zwerfhond die ze op straat tegenkomen omdat ze de beruchte Terms & Conditions aanvaard hebben van een grote WiFi hotspot provider in de UK.

Het goede nieuws is dat deze mensen helemaal niet verplicht worden om de katten te knuffelen. WiFi hotspot provider Purple heeft enkele eigenaardige en grappige clausules in zijn Terms & Conditions gestopt als een grap en sociaal experiment. Purple wilde aantonen dat gebruikers zelden de Terms & Conditions lezen, terwijl ze dat eigenlijk wel zouden moeten doen. Experiment geslaagd zou ik zeggen!

Dit waren de clausules in de Terms & Conditions:

De gebruiker kan ertoe verplicht worden, indien Purple dat wenst, om 1.000 uur gemeenschapsdienst te doen. Dit kan hetvolgende inhouden. Dierlijk afval gaan opruimen in lokale parken. Knuffels voorzien aan zwerfkatten en zwerfhonden. Manueel rioolverstoppingen verhelpen. Schoonmaken van verplaatsbare toiletten op festivals en andere evenementen.  Slakkenschelpen verven om hun bestaan vrolijker te maken. Kauwgom van de straten afschrapen.

Een persoon had de clausules gezien

Voor de volle twee weken gingen de clausules onopgemerkt aan de gebruikers voorbij. Purple had een prijs voorzien voor de persoon die ze opmerktte, en wonder boven wonder, slechts één persoon uit 22.000 had ze gezien! Gelukkig gaat Purple geen enkele van deze clausules opdringen aan zijn gebruikers aangezien dit een stunt was om aan te kondigen dat Purple de eerste WiFi provider in de UK is die de nieuwe GDPR wetgeving nakomt.

De GDPR (General Data Protection Regulation) is een nieuwe Europese wet die de gebruiker’s privacy en consumentenrechten zal beschermen. Met de GDPR zullen bedrijven op Europese bodem verplicht zijn om “dubbelzinnige toestemming” te vragen aan gebruikers om hun data te gebruiken voor marketing doeleinden.

Deze wet zegt ook dat gebruikers ten alle tijde inzage moeten hebben over hun data en dus ook hun data moeten kunnen verwijderen indien zij dat wensen.

“Wi-Fi gebruikers moeten de Terms & Conditions lezen vooraleer ze connecteren met een netwerk. Waar ze mee akkoord gaan, hoeveel data ze delen, en welke licenties ze geven aan de providers? Ons experiment toont aan dat het al te gemakkelijk is om een vakje aan te vinken voor iets compleet oneerlijk.” – Gavin Wheeldon, CEO of Purple

Denkt u dat u toiletten moet gaan schoonmaken op festivals?

About Post Author